надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я

gallery/leiba
1972
gallery/lispi

На Лисичанському пивзаводі відкрили секрет варіння пива.

попередня стаття

наступна стаття

     16 жовтня своє професійне свято відзначають працівники харчової промисловості. У Луганській області цю сферу представляють 111 підприємств. Напередодні свята кращі підприємства діляться секретами виробництва з журналістами. Ми розповімо про роботу Лисичанського пивоварного заводу, продукція якого затребувана по всій Україні.

 

     200 співробітників підприємства варять більш десяти сортів пива.

 

     Один з головних компонентів пива - солод. На Лисичанському пивзаводі його виготовляють самостійно. Пивоварний ячмінь для солоду привозять із західних областей України. Промивають, знезаражують і замочують. Після, вивантажують в солодоростильні відділення на грядки. В день - до 21 тонни ячменю. Солодом він стане на сьому добу.

 

     Для приготування медового сорту пива - використовують тільки натуральний мед, який закуповують у Рубіжанських пасічників. На одне варіння задають 200 кілограм меду.

 

     Під дозрівання пива в лагірному відділенні відведено 47 танків. Кожен в середньому, місткістю 40 тонн. Далі - отриманий продукт фільтрують і відправляють на розлив в два цехи: кегового і пляшковий.

 

     Пиво, виготовлене на "ЛИСПИ", за словами директора Олега Кострюкова, затребуване по всій країні. Найулюбленішим сортом шанувальників Лисичанського пивзаводу є «Жигулівське». Воно займає половину від усього звареного пива.

gallery/lispi_2